Disa fakte që nuk janë të njohura shumë

Disa fakte që nuk janë të njohura shumë

Punonjësit e aeroporteve dhe njerëzit që udhëtojnë shumë janë ata që e dinë më mirë se si shkojnë disa gjëra në aeroporte. A keni menduar ndonjëherë pse udhëtarët në atlete nuk kanë nevojë të heqin këpucët e tyre në pikat e kontrollit të sigurisë në disa aeroporte?

Më poshtë ju sjellim një listë këshillash që mund të ju ndihmojnë para udhëtimit tuaj të ardhshëm, përcjell rtv21.tv

Aeroportet përdorin skanera që nuk dëmtojnë shëndetin e njeriut. Kjo është arsyeja që punonjësit janë në gjendje të ulen pranë tyre në rroba të zakonshme në vend që të qëndrojnë në një dhomë të veçantë. Edhe nëse kaloni nga një skaner i bagazheve, dëmtimi i trupit tuaj do të jetë minimal.

Rrezatimi që merrni gjatë fluturimit është më i vogël se doza e rrezatimit që një person merr në jetën e përditshme. Por, nëse një avion ndodh në një re bubullimë, atëherë njerëzit në bord marrin një dozë rrezatimi që është e barabartë me atë të marrë gjatë llojeve të caktuara të x-rrezet.

Gjërat nga bagazhet e mbartura, të konfiskuara gjatë inspektimit para fluturimit, mund të ruhen në aeroport për një periudhë deri në 3 muaj. Gjithashtu, ju mund t’i dërgoni ato në çdo adresë brenda vendit. Por, në shumicën e rasteve, të gjithë ju duhet të bëni është që t’i zhvendosni këto gjëra në bagazhin tuaj të kontrolluar paraprakisht.

Artikujt e konfiskuar nga siguria shpesh shiten në ankande të veçanta që ofrojnë shpërndarjen në mbarë botën.

Në disa aeroporte (si për shembull Dublini), uji i pijshëm mund të blihet pas kontrollit të sigurisë me çmime të volitshme. Në Kanada dhe në SHBA, pasagjerëve u lejohet të mbajnë një shishe me akull ose një shishe të zbrazët me qëllim që ta mbushin atë me ujë të pijshëm nga burime të veçanta të ujit pas kalimit përmes sigurisë.

Pasagjerët që mbajnë atlete apo këpucë të tjera me një shtresë të hollë dhe të butë nuk u kërkohet të marrin këpucët e tyre në pikën e kontrollit të sigurisë në disa aeroporte. Çdo këpucë me takë të lartë do të duhet të hiqet në çdo vend./21Media