Nëntë fakte interesante

Nëntë fakte interesante

Pa marrë parasysh enciklopeditë dhe literaturën shkencore që lexoni, ka gjithmonë diçka interesante që mund të jeni të pavetëdijshëm.

Për shembull, ae dini se çfarë ishte qëllimi fillestar i përfundimit të flluskës ose që me shkop mund të komunikojmë me njëri-tjetrin?

Më poshtë ju sjellim disa fakte që tregojnë se bota është plot me gjëra të mahnitshme, përcjell rtv21.tv

Në mënyrë që të qëndrojnë drejt dhe të mbeten të vëmendshëm, burrat ushtarakë në Kinë rregullojnë një gjilpërë në jakë të tyre.

Vetëm 2 pjesë të trupit vazhdojnë të rriten gjatë gjithë jetës suaj: hunda dhe veshët.

Milingonat flenë 8 minuta çdo 12 orë dhe aktiviteti i trurit të milingonave të punës mbetet mjaft i lartë edhe gjatë gjumit, përcjell rtv21.tv

Fillimisht, përfundimi i flluskës kishte për qëllim të ishte letër-muri me tekst. Kur shitjet e tij dështuan, prodhuesit u përpoqën ta paraqisnin atë si izolim serrë dhe dështuan gjithashtu. Së fundi, ajo u ngrit kur IBM kishte nevojë për një material për të mbrojtur mallrat e tyre gjatë transportit.

Kur një person që ju pëlqen ju hedh poshtë, truri juaj ka reagim të njëjtë si për dhimbjen fizike.

Kishte një gjë funny që ndodhi në qytetin e Santa Clara në SHBA në vitin 2017. Hajdutët vodhën gjurmuesit e GPS nga Korporata Roambee. Natyrisht, kjo kompani e madhe IT nuk ishte e vështirë për të gjetur vendndodhjen e pajisjeve të tyre dhe për të informuar policinë për këtë. Pas disa orësh, hajdutët u kapën.

Sipas disa të dhënave, malaria ka mbytur rreth 50 miliardë njerëz gjatë gjithë ekzistencës së njerëzimit. Në të njëjtën kohë, sipas demografëve, rreth 100 miliardë njerëz kanë lindur gjatë tërë ekzistencës së planetit tonë.

Më 1896, një psikolog i SHBA, George Stratton shpiku invertoskopin, syzet që përmbysin një imazh përpara se drita të hyjë në sy. Gjatë ditëve të para të përdorimit të këtyre syzeve, Stratton u çorientua, por pas 3 ditësh ai mori shoqata të reja vizuale-motorike. Ditë pas dite ai kishte më pak ndjenja se bota u përmbys lart e poshtë dhe u largua djathtas. Kur shkencëtari hoqi syzet, perceptimi i tij në botë ishte thyer përsëri. Por, këtë herë procesi i rregullimit të vizionit normal ishte shumë më i shpejtë, përcjell rtv21.tv

Termi Bluetooth është një përshtatje angleze e fjalës Blåtand, që do të thotë “blu-dhëmbëzuar” në holandisht. Ishte pseudonimi i mbretit Vikings, Harald Bluetooth, i cili jetonte në Danimarkë në shekullin e 10-të. Merita e Harald I është se ai ishte në gjendje të bashkonte fiset armiqësore daneze në një mbretëri. Supozohet se Bluetooth bën të njëjtën gjë me protokollet e komunikimit, duke i kombinuar ato në një standard universal. Logo-ja Bluetooth-it është një kombinim i 2 shkronjave skandinave – Hagall (ᚼ) dhe Bjarkan (ᛒ), që përbëjnë inicialet Harald’s I Bluetooth – h dhe b./21Media