Në Prishtinë sot ka filluar punimet edicioni i nëntë i “Javës së albanologjisë”.

Loading...

Në Prishtinë sot ka filluar punimet edicioni i nëntë i “Javës së albanologjisë”.

Studiues të shumtë shqiptarë e të huaj prezantuan gjetjet e tyre rreth jetës, veprës dhe epokës së heroit, përkitazi me temën bosht të kësaj ngjarje, që është, “Gjergj Kastrioti – Skënderbeu dhe epoka e tij”. Në këtë aktivitet shkencor ndër të tjera u tha se Gjergj Kastrioti është figura më e madhe në historinë e popullit shqiptar si dhe udhëheqësi i lavdishëm në periudhën më të vështirë të historisë shqiptare./21Media