Situata mes Spanjës dhe regjionit të Katalonisë është e tensionuar

Situata mes Spanjës dhe regjionit të Katalonisë është e tensionuar

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) konsideron se kriza e Katalonisë mund të ndikojë në ekonominë spanjolle, e cila viteve të fundit ishte në mesin e më të mirave në eurozonë, transmeton agjencia Bloomberg.

FMN në vlerësimin më të ri, thekson se sistemi bankar spanjoll është bërë më i rezistueshëm, derisa ekonomia ka shfrytëzuar benefitet nga reformat dhe politikat e përmbajtura të pagave.