Për shkak të humbjeve, ky vit nuk do të jetë profitabil për Fordin

Për shkak të humbjeve, ky vit nuk do të jetë profitabil për Fordin

Ford planifikon që përveç tregut amerikan të eliminojë edhe disa modele standarde edhe nga tregu evropian, të cilat do të zëvendësohen nga crossover.

Fiesta, Fusion (Mondeo) dhe Taurus tashmë janë e kaluar në SHBA, derisa në Evropë një e ardhme e ngjashme mund t’iu ndodhë edhe C-Max, S-Max dhe Galaxy.

Ford plotësisht është orientuar drejt crossover, pasi që janë më të popullarizuar dhe më profitabil për këtë prodhues.

Për shkak të humbjeve prej 73 milionë dollarëve, ky vit besohet se nuk do të jetë profitabil për Fordin në Evropë.