Imazhet që dëshmuan tmerret nëpër botë

Imazhet që dëshmuan tmerret nëpër botë

Fotografia konsiderohet si arma më e mirë për të dëshmuar një ngjarje. Imazhet kanë arritur që të rrisin vetëdijen e njerzëve nëpër botë sidomos sa u përket luftërave.

Jo kot thuhet që: Një fotografi vlen sa njëmijë fjalë

Më poshtë janë renditur disa fotografi të cilat kanë arritur që të ndikojnë në opinionet e shumë njerëzve nëpër botë.

1 Mars 1999: Të ribashkuar pasi kishin lënë shtëpinë gjatë luftës në Kosovë, familjarët e kalojnë 2-vjeçarin Agim Shala përmes një gardhi me gjemba në duart e gjyshit të tij në një kamp refugjatësh në Shqipëri

2 shtator 2015: 3-vjeçari sirian Ailan Kurdi nxirret nga dallgët në një plazh të Turqisë, pasi varka me të cilën udhëtonte bashkë me familjen u fundos në Egje.

8 qershor 1972: Kim Phúc duke vrapuar e zhveshur në një rrugë pranë Trang Bangut, pas një sulmi me napalm nga forcat ajrore të Vietnamit të Jugut.

Shtator 2014: James Dorbor, 8 vjeçar, transportohet nga mjekët në një qendër kujdesi në Monrovia të Liberisë, pasi dyshohet se është prekur nga Ebola.

Bomba atomike, 1945

12-vjeçari që qan duke luajtur violin për mësusin e tij të preferuar, i cili pati fuqinë që t’i mësonte atij muzikën kundër dhunës dhe varfërisë.

Burri i kapluar nga dhimbja kur mësoi se vëllau i tij kishte vdekur.

Pasojat e ciklonit që goditi Myanmar në vitin 2008 duke lënë miliona njerëz të pastrehë.

Një çift vdesin në përqafimin njëri-tjetrin nën një fabrikë të shembur.

Fuqia e dashurisë dhe paqes mbi armët.

  /21Media