Foto ishte shkrepur më 2 janar të vitit 1839

Foto ishte shkrepur më 2 janar të vitit 1839

Pioneri francez i fotografisë, Louis Daguerre ka qenë i pari që kishte realizuar fotografimin e Hënës, të cilën e kishte bërë më 2 janar të vitit 1839.

Da Guerre (1787–1851) ka qenë piktor dhe fizikan i njohur për shpikjen e procesit të fotografimit të portretit.

Ai ishte bërë  i njohur si një nga etërit e fotografisë.

Edhe pse i famshëm për kontributet e tij në fotografi, Da Guerre ka qenë gjithashtu një piktor i arrirë dhe zhvillues i teatrit diorama (3-D).