E ku gjen më lirë?

E ku gjen më lirë?

Fuggerei është një fshat në Gjermani i ngritur nga viti 1520. Karakteristikë e tij është çmimi shumë i lirë i qirasë. Banimi kushton vetëm 0.88 cent për një vit.

Banesat në këtë fshat kanë hapësirë nga 45 deri në 65 metra katrorë (500-700 metra katrorë), por për shkak se secila njësi ka hyrjen e saj në rrugë më shumë ka preferenca që të jetohet nëpër shtëpi.

Çdo familje e ka apratamentin e vet, në të përfshihet një kuzhinë, një sallon, dhomë gjumi, dhe një dhomë për mysafirë. Para ndërtesave është nga një kopsht i vogël, kurse katet e para të apartamenteve janë të pabanuara, ato shërbejnë si muze për publikun./21Media