Po ashtu, gratë temperamente janë të zgjuara në shumë fusha

Po ashtu, gratë temperamente janë të zgjuara në shumë fusha

Shkencëtarët thonë se gratë që janë zakonisht më të nevrikosura janë gjithashtu më të zgjuara, kështu që tani e tutje, mos u ndjeni sikur të duhet të jeni një person që sillet mirë dhe gjithmonë pozitiv. Në vend të kësaj, mirëpresni anën tuaj të padurueshme me krahë të hapur dhe llogariteni atë si një bekim.

Më poshtë ju sjellim rezultatet e një studimi që ka konkluduar se të qenit pak serioz, mund të funksionojë në avantazhin tuaj, përcjell rtv21.tv

Pse të qenit me humor ju bën më të zgjuar

Një hetim i plotë i udhëhequr nga shkencëtarë nga Universiteti i New South Wales dhe Universiteti Stanford ka arritur në përfundimin se gratë me përvojë të keqe zakonisht janë më inteligjente. Rezultati është bazuar në faktin se kur gratë bëjnë humor, jo vetëm që marrin vendime më të mira, ato gjithashtu tregojnë një kujtesë më akute për të tërhequr fakte dhe detaje nga mendja e tyre, shkruan bright side, përcjell rtv21.tv

Një gjendje e keqe karakterizohet nga negativiteti mendor, gjë që i bën njerëzit më të vetëdijshëm për situata të caktuara të tyre.

Gratë temperamente kanë një gjendje të keqe të vazhdueshme themelore në personalitetet e tyre, gjë që u lejon atyre t’u kushtojnë më shumë vëmendje dhe të jenë më të zgjuara për fusha të ndryshme në jetën e tyre. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur ato duhet të marrin vendime të rëndësishme ose të dalin me zgjidhje për problemet e vështira profesionale, sociale ose të biznesit, sepse ato bëjnë një analizë me kokë të ftohtë, në vend që të përdorin arsyetimin sentimental.

Në mënyrë disproporcionale njerëzit e lumtur janë më impulsivë

Studimi gjithashtu ka shqyrtuar se si kanë reaguar njerëzit e lumtur kur janë përballur me një situatë që ka kërkuar vendimmarrje ose ekzaminim dhe ka zbuluar se ata kanë një avantazh të mirë: Ata janë më krijues.

Sidoqoftë, kjo mund të mos ketë dobi nëse ata janë tepër të lumtur, sepse kjo zakonisht i bën ata të marrin vendime impulsive dhe të pakujdesshme, të cilat nuk janë të menduara mirë. Kështu që, në fund të fundit, kjo mund të çojë në një vendimmarrje të keqe, e cila mund të sjellë pasoja negative, dhe në disa raste, edhe shkatërruese.

Po sikur të mos jesh shpirt i zemëruar?

Dihet që njerëzit nuk jetojnë me zemërim ose lumturi gjatë gjithë kohës; gjendja shpirtërore ndryshon në varësi të asaj që jeta na sjell çdo ditë dhe zakonisht është e përkohshme. Por, studimi ka treguar se është e dobishme të keni fytyrë dhe qëndrim serioz kur përballeni me një problem ose duhet të merrni një vendim të vështirë. Negativiteti juaj i brendshëm do t’ju bëjë të përqendroheni në secilën detaj të situatës dhe të merrni parasysh se cila rrugë është më e mira për të ndjekur.

Pasi të keni arritur një zgjidhje për problemin në fjalë ose më në fund të merrni një vendim, mund ta vendosni buzëqeshjen përsëri në fytyrën tuaj, përcjell rtv21.tv

Temperamenti i keq është i dobishëm, por mund të jetë i dëmshëm

Përveç që kanë aftësi më të mira për analizë dhe gjykim, vajzat e “egra” kanë tendencë të zhvillojnë aftësi të shkëlqyera drejtuese, gjë që u lejon atyre të menaxhojnë ekipe në mënyrë më efektive. Por, jo gjithçka është një plus.

Të qenit në një gjendje të pafundme të nervozizmit dhe negativitetit mund t’i bëjë njerëzit të stresohen më shumë dhe madje t’i çojnë ato në kushte shqetësuese si depresioni. Kjo është arsyeja pse ekspertët që kanë kryer studimin kaë rekomanduar që shpirtrat e përndjekur keq të përpiqen të ekuilibrojnë emocionet e tyre në mënyrë që temperamenti i tyre të mos përfundojë, duke dëmtuar cilësinë e tyre të jetës./21Media