Në Egjipt gratë rrëfehen për abuzimet dhe ngacmimet seksuale

Në Egjipt gratë rrëfehen për abuzimet dhe ngacmimet seksuale

Shumë gra në Egjipt vuajnë nga abuzimet dhe ngacmimet seksuale në përditshmërinë e tyre, shkruan BBC, përcjellë rtv.21.tv.

Hulumtimet nga UN Women që janë publikuar në 2013, kanë treguar se 99% të grave egjiptiane janë sulmuar seksualisht qoftë në formë verbale, qoftë në formë fizike.

Që kur kampanja “MeToo” ka filluar aktivitetin e saj rreth botës, edhe gratë egjiptiane kanë filluar të flasin më hapur për ngacmimet dhe abuzimin. Por ende ka raste të cilat ato ndihen të pasigurta dhe të frikësuara mos të tjerët i shohin si fajtore dhe gënjeshtare, e kjo do t’i bëj të vuajnë më shumë.

Pesë gra u rrëfyen për BBC-n arabe/21Media