Ndërton shtëpi për të pastrehtë

Ndërton shtëpi për të pastrehtë

Muajt e ftohtë po vijnë shpejt, është koha për të punuar më shumë për t’i larguar njerëzit nga rruga dhe për t’i futur në një shtrat të ngrohtë.

Dy gra në Mbretërinë e Bashkuar kanë marrë përsipër trendin e ri të ‘strehimit në autobusë’ dhe kanë kryer një projekt të mrekullueshëm.

Banorët e Portsmouthit, Sammy Barcroft dhe Joanne Vines, liderët e grupit bamirës, “The Rucksack Project”, vendosën të bashkohen me valën e organizatave që kthejnë automjetet e përdorura në shtëpi, transmeton rtv21.tv.

Ata arritën të merrnin një autobus dhe të lëshonte një telefonatë urgjente për ndihmë me renovimin e tij në një vend të shenjtë mbi rrota.

Tetë muaj, 8000 dollarë, dhe rreth 70 deri në 80 punëtorë, autobusi ishte i pajisur me 12 krevate, një dhomë pritjeje dhe një aneks kuzhine plotësisht funksionale.

“Unë jam i kënaqur që ka mbaruar dhe është duke qëndruar në Portsmouth, por jam gjithashtu i lumtur që kam një pushim”, tha Vines për Metro UK.

Strehimi i ri i markës së shpejti do të parkohet me krenari para Kishës së Shën Agathas, ku shpresohet të vazhdojë të ndihmojë disa nga 300 mijë njerëz të pastrehë që aktualisht jetojnë në Britani.

Shkoni dhe ndjeni habinë që bujaria njerëzore mund ta sjellë./21Media