Dobësimi i flokëve fenomeni më i shpeshtë te njeriu

Dobësimi i flokëve fenomeni më i shpeshtë te njeriu

Jo vetëm ndërhyrjet kirurgjike ndihmojnë në mos rënien e flokëve, sipas një eksperti, mjafton t’i hani ushqimet e duhura që të ballafaqoheni me këtë problem.

Shumë vitamina që gjenden në pemë të ndryshme, ekspertët besojnë se ato janë antidota më e mirë kundër hollimit të flokëve.

Përderisa shkaktari më i zakonshëm i rënies së flokëve është gjenetika, ka edhe disa lloje tjera të hollimit të flokëve dhe rënies së tyre dhe që shkaktohen nga gjendja e pashëndetshme e skalit, e që mund të parandalohen.

Ekspertët thonë se ushqimet të cilat e ngadalësojnë rënien e flokëve dhe hollimin e tyre, janë: pjeshkat, papaja, kiwi, mollët dhe ananasi.

Hani këto dhe do keni një lëkurë më të mirë si dhe do t’iu ndihmojnë në mos rënien e flokëve./21Media