Hapen rrugët në Alpet franceze

Hapen rrugët në Alpet franceze

Rrugët malore me thellësi prej shtatë metrash janë pastruar nga bora në Alpet franceze, në mënyrë që pas shtatë ditëve të mund të qarkullojnë banorët e asaj zone, rrugët e të cilëve ishin bllokuar nga bora.

Otekë të mëdha bore kishin bllokuar rrugët midis Besans dhe Boneval sur Arka, pasi reshje të mëdha bore kishin përfshirë Alpet.

Për një kohë të gjatë shumë turistë kishin mbetur të bllokuar në Alpet franceze si dhe në ato italiane.