Qendrat e votimit në kryeqytet tanimë kanë hapur dyert dhe së shpejti pritet të fillojë votimi Kryetarja e KQZ-së,  Valdete Daka ka votuar në Qendrën e votimit në Fakultetin Teknik në Prishtinë.

Qendrat e votimit në kryeqytet tanimë kanë hapur dyert dhe së shpejti pritet të fillojë votimi

Kryetarja e KQZ-së,  Valdete Daka ka votuar në Qendrën e votimit në Fakultetin Teknik në Prishtinë.

Në një nga qendrat më të mëdha të votimit në Fakultetin e Filologjisë tashmë veç kanë filluar qytetarët t’iu drejtohen kutive të votimit. Ndërkohë, po në ketë qender do të votojë një nga tre pretendentët për kryeministër, ai i koaliiconit LDK-AKR-Alternativa, Avdullah Hoti.

Ndërsa, gjatë ditës do ta vizitojë këtë qendër edhe shefja e zyrës së BE-së në Kosovë, Natalyia Apostolova, raporton rtv21.tv.

Përndryshe në krejt Kosovën pritet të hapen 889 qendra votimi me gjithsej 2490 vendvotime, derisa numri i votuesve është 1 milion e 872 mijë e 941 votues.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka certifikuar 26 subjekte politike për pjesëmarrje për Zgjedhjet e Parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës, 5 koalicione, 19 parti politike dhe 2 nisma qytetare. Ndërsa, numri i përgjithshëm i kandidatëve të certifikuar është 971 kandidatë për deputetë.

Blerta Blakaj 11 June 20178:45 am

Në Skenderaj të 35 qendrat e votimit janë hapur me kohë dhe nuk ka pasur ndonjë parregullsi

Kështu deklarojnë zyrtarët e KQZ-së. Janë mbi 54 mijë qytetarë të cilët pritet të votojnë sot. Ndërsa në qendrën e votimit 2101 apo në Gjimnazin “Hamez Jashari” deri me tani gjithçka ka shkuar në rregull.

Sipas menaxherit të qendrës Selim Tahiraj numri i qytetarëve për të votuar deri me tani është i kënaqshëm. Në këtë qendër votimi janë 6 vendvotime dhe rreth 4412 votues pritet të votojnë.

Blerta Blakaj 11 June 20178:37 am

Edhe në Kamenicë u hapën të gjitha qendrat e votimit

Në qytetin e Kamenicës u raportua se janë hapur të gjitha vendvotimet me kohë. Në Kamenicë janë gjithësej 28 qendra të votimit.

Në shkollën “Andrea Dursaku” Qemal Qaja, menaxheri i kësaj qendre tha se në orën 07:00 ka filluar votimi edhe pse tani për tani nuk ka numër të madh të votuesëve

Ai për RTV21 tha se kjo qender ka 4 mijë e 500 qytetarë me të drejtë vote që pritet të votojnë gjatë ditës.

Ndërsa, disa qytetarë që votuan në këtë qendër thanë se gjithçka ishte në rregull dhe nuk kanë parë ndonjë parregullsi./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20178:00 am

Në Suhareke të gjitha qendrat e votimit janë hapur në kohë

Kjo komunë ka 33 qendra të votimit me 88 vendvotime. Në zgjedhjet e parakohshme nacionale 2017 në kete komunë janë 65761 qytetarë me te drejtë vote, 3531 qytetarë me shumë nga sa ishin në zgjedhjet nacionale të vitit 2014.

Blerta Blakaj 11 June 20177:57 am

Procesi zgjedhor ne komunen e Istogut ka filluar me kohe.

Sipas Ibrahim Bytyqi, menaxher i qendres me te madhe te votimit ne Istog (0601c) kjo qender e votimit ka 8352 votues, ndersa ne 63 vendvotimet ne kete komune, te drejte vote kane 48374 votues. Deri me tani nuk ka ndonje fluks te madh te votuesve

Blerta Blakaj 11 June 20177:36 am

Hapen vendvotimet në Drenas

Raportohet se edhe në Drenas 28 qendrat e votimit janë hapur me kohë.

Korrespodentja e RTV21 në Drenas raporton se sipas zyrtarëve të KQZ-së të gjitha vendvotimet janë hapur me kohë dhe deri më tani nuk është shënuar ndonjë parregullësi deri me tani./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20177:26 am

Hapen vendvotimet në Pejë, momentalisht nuk ka interesim të madh

Në Pejë janë 24 qendra votimi me gjithsej 132 qendra vendvotimi dhe pritët që gjatë ditës së sotme të votojnë 109mijë e 558 qytetarë. Sipas korrespodentës të RTV21 në Pejë, tani për tani nuk vërehet interesim i madh për të votuar, por siç ka treguar ajo sipas zyrtarëve të mbikqyrjes së qendrave të ndryshme të votimit nga përvoja e kaluar thuhet se në qytetin e Pejës numri i qytetarëve që pritet të votojnë është pas orës 9:00 .

Blerta Blakaj 11 June 20177:17 am

Daka e konfirmoi se deri më tani janë hapur të gjitha vendvotimet

Në konferencë e parë për shtyp nga KQZ-ja njoftoi se në bazë të të dhënave në orën 07:00 janë hapur të gjitha qendrat e votimit në Kosovë.

Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), Valdete Daka edhe njëherë i ftoi të gjithë qytetarët me të drejt vote të dalin në votime, dhe t’i respektojnë të gjitha rregullat e KQZ-së.

Konferenca e radhës pritet të mbaht në ora 11:30 për të treguar për ecurin e votimit deri në ora 11:00./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20177:09 am

Klina fillon votimin

Në Komunen e Klinës procesi zgjedhor ka filluar në kohën e paraparë

Sipas menaxherit të Qendrës së Votimit, Gani Ahmetxhekaj, në njesinë më të madhe 0102 në 12 qendrat e votimit në Klinë, të drejtë vote kanë 10731 votues, 3900 prej të cilëve janë votues të regjistruar për herë të parë.

Ky proces po mbikëqyret prej përfaqësuesve të KQZ-së, organizatave vendore dhe ndërkombëtare.

Mbi 1 milion e 872 mijë qytetarë me të drejtë vote do të vendosin se kush do ta qeverisë Kosovën në mandatin e ardhshëm. Me votën e tyre, qytetarët do ta caktojnë përbërjen e ardhshme të Kuvendit, i cili ka 120 ulëse.

Në garë për të siguruar vende në Kuvend janë 5 koalicione, 19 parti politike dhe 2 iniciativa qytetare.

Votimi për zgjedhjet e parakoshme të 11 qershorit në Kosovë ka filluar në orën 7:00 të mëngjesit deri në orën 19:00./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20177:06 am

Një qytetar ka treguar se ka parë në listë emrin e vëllaut të vdekur

Korrespodentja e RTV21 në qendrën e votimit më të madhe në vend në Fakultetin e Filologjisë, ka treguar se menaxheri i kësaj qendre Demë Ibërdemaj ka konfirmuar se gjithçka ka filluar në rregull. Por sipas informacioneve të gazetarës një qytetar është ankuar se në këtë qendër nuk janë pastruar të gjitha listat dhe ai e ka gjetur emrin e vëllaut të tij të vdekur, por sa i përket kësaj menaxheri i qendre nuk ka konfirmuar asgjë dhe ka thënë se nuk është në dijeni.

Në këtë qendër të votimit kanë të drejtë votë 18 mijë. Pritet Në këtë qendër tdo të votojë edhe kandidati për kryeminsitër nga LDK_AKR-Alternativa, Abdullah Hoti si dhe do ta vizitojë. Gjatë ditës këtë qendër do ta vizitojë edhe shefja e BE Natalia Apostolova./ 21Media

Blerta Blakaj 11 June 20177:04 am

Në shkollën “Dardania” ka filluar procesi i votimit

Në shkollën “Dardania” në Prishtinë tani më është hapur vendvotimi me kohë pra në orën 07:00. Sipas menaxherit të kësaj qendre në këtë vendvotim kanë të drejt vote 9 mijë e 500 qytetarë dhe janë angazhuar rreth 65 vëzhgues dhe tani për tani po vërehet një numër i vogël i votueseve.

Menxheri i projekti tha se nuk ka ndonjë parregullsi, raporton rtv21.tv.

Në gjithë Kosovën pritet të hapen 889 qendra votimi me gjithsej 2490 vendvotime, derisa numri i votuesve është 1 milion e 872 mijë e 941 votues.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka certifikuar 26 subjekte politike për pjesëmarrje për Zgjedhjet e Parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës, 5 koalicione, 19 parti politike dhe 2 nisma qytetare. Ndërsa, numri i përgjithshëm i kandidatëve të certifikuar është 971 kandidatë për deputetë./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20177:03 am

Gjilani voton

Në një nga qendrat më të madha në Gjilan, në shkollën “Thimi Mitko” ka filluar me kohë votimi.

Janë hapur vendvotimet në Gjilan. Menaxherja e shkollës, Fitore Malaj tha se duke marr parasysh numrin e madh të pikave të votimit në këtë qendër është normale që të ketë telashe në sistemimin e komisonerëve dhe vëzhguesve, mirëpo sipas saj tani githçka po shkon në rregull./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20176:49 am

Raportohet se pjestarë të Listës serbe po pengojnë procesin e votimit në veri

Sipas informacioneve të korrespodentit në Mitrovicë, edhe në pjesën veriore të Mitrovicës ka filluar votimi, por afër qendrave janë pjesëtarë të listës serbe të cilët pengojnë votimin e qytetarëve serb për partitë tjera jashtë listës serbe.

Kurse në anën tjetër menaxheri i vendvotimit në qendrën 1102B, në Mitrovicë jugore, Hambdi Shyti ka treguar se në këtrë qendër janë bërë të gjitha përgatitjet dhe gjithçka është në rregull. “Koha me shi edhe Ramazani ndikojnë që njërëzit të hezitojnë”ka thënë ai për RTV21./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20176:45 am

Në Komunën e Mitrovicës ka filluar votimi

Raportohet se deri më tani në Mitrovicë po vërehet një interesimi i qytetareve për të dalur në votime. Sivjet në Mitrovicë të drejt vote kanë 80 mijë qytetar.

Hamdi Shyta, menaxher i kësaj qendre tha se në shkollën “Migjeni” janë bërë të gjitha përgatitjet aty këtu ka munguar ndonjë vëzhgues, mirëpo sipas tij janë zëvendësuar. Ndërsa ai tha se materiali sensitiv dhe fletvotimet kanë ardhur me kohë dhe votimi ka filluar, shkruan rtv21.tv.

Ndërsa, gazetari i RTV21 Bahtir Cakolli, raporton se edhe në veri të Mitroviës ka filluar votimi edhe pse raportohet se ka disa persona të cilët po e pengojnë procesin e zgjedhjeve, mirëpo policia është angazhuar për mbarvajtje.

Në gjithë Kosovën pritet të hapen 889 qendra votimi me gjithsej 2490 vendvotime, derisa numri i votuesve është 1 milion e 872 mijë e 941 votues.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka certifikuar 26 subjekte politike për pjesëmarrje për Zgjedhjet e Parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës, 5 koalicione, 19 parti politike dhe 2 nisma qytetare. Ndërsa, numri i përgjithshëm i kandidatëve të certifikuar është 971 kandidatë për deputetë./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20176:40 am

Ka filluar me kohë votimi në Komunën e Prizrenit

Në Komunën e Prizrenit janë të hapura 73 qendra të votimit me 218 vendvotime, ndërsa të drejtë për të votuar kanë 167 mijë qytetarë.

Reporteri ynë nga Prizreni, Abaz Krasniqi tha se në këto orë të hershme nuk shihet ndonjë fluks i madh i qytetarëve që kanë mësyrë vendvotimeve, e kjo për shkak të motit jo të mirë.

Ky proces po mbikëqyret prej përfaqësuesve të KQZ-së, organizatave vendore dhe ndërkombëtare.

Mbi 1 milion e 872 mijë qytetarë me të drejtë vote do të vendosin se kush do ta qeverisë Kosovën në mandatin e ardhshëm. Me votën e tyre, qytetarët do ta caktojnë përbërjen e ardhshme të Kuvendit, i cili ka 120 ulëse.

Në garë për të siguruar vende në Kuvend janë 5 koalicione, 19 parti politike dhe 2 iniciativa qytetare.

Votimi për zgjedhjet e parakoshme të 11 qershorit në Kosovë ka filluar në orën 7:00 të mëngjesit deri në orën 19:00./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20176:38 am

Daka ka deklaruar rrjedhjen e votimit në veri

Kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka ka treguar se procesi i votimit në veri do të rrjedh si në gjithë vendin. “Procesi do të jetë i njëjtë si në gjithë pjesën tjetër të Kosovës, pra votat do të hidhen ën kuti dhe pastaj do të numërohen në vendvotime dhe do të dërgohen pastaj në komisionin komunal dhe pastaj në Fushë Kosovë në qendrën e numërimit të rezultateve. Pra nuk ka ndonjë dallim prej pjesës tjetër.”, ka thënë Daka për RTV21.
Sa i përket numrit të vëzhguesve ajo ka dekalruar se KQZ nuk e determinon numrin e vëzhguesve. “Fakti të them që subjeket politike nuk kanë besim e kushtëzon gjithë këtë proces dhe nuk kanë besim tek komisionerët e tyre prandaj edhe e dërgojnë gjithë këtë numër të madh të vëzhguesve.”, ka thënë Daka.

Po ashtu ajo ka shtuar se rezutatet e para do të dalin nga ora 8:00 e mbrëmjës/21Media

Blerta Blakaj 11 June 20176:36 am

Gjakova voton

Qytetarët e Kosovës sot votojnë për zgjedhjet parlamentare, vendvotimet në kryeqytet tani më janë hapur. Ndërsa, gazetari i RTV21 nga qyteti i Gjakovës ka njoftuar se kësaj here në Gjakovë ka 6 vendvotime më shumë, me 113 mijë votues, materiali është shpërndarë në të gjitha qendrat e votimit, mirëpo ende nuk është konfirmuar se a janë hapur të gjitha vendvotimet, raporton rtv21.tv.

Përndryshe në krejt Kosovën pritet të hapen 889 qendra votimi me gjithsej 2490 vendvotime, derisa numri i votuesve është 1 milion e 872 mijë e 941 votues.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka certifikuar 26 subjekte politike për pjesëmarrje për Zgjedhjet e Parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës, 5 koalicione, 19 parti politike dhe 2 nisma qytetare. Ndërsa, numri i përgjithshëm i kandidatëve të certifikuar është 971 kandidatë për deputetë./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20176:33 am

Edhe në Graçanicë me kohë është hapur qendra e votimit

Nga ora 7:00 e mëngjesit qendra e votimit në këtë pjesë tashmë është hapur dhe qytetarët kanë filluar të votojnë.

Ky proces po mbikëqyret prej përfaqësuesve të KQZ-së, organizatave vendore dhe ndërkombëtare.

Mbi 1 milion e 872 mijë qytetarë me të drejtë vote do të vendosin se kush do ta qeverisë Kosovën në mandatin e ardhshëm. Me votën e tyre, qytetarët do ta caktojnë përbërjen e ardhshme të Kuvendit, i cili ka 120 ulëse.

Në garë për të siguruar vende në Kuvend janë 5 koalicione, 19 parti politike dhe 2 iniciativa qytetare.

Votimi për zgjedhjet e parakoshme të 11 qershorit në Kosovë ka filluar në orën 7:00 të mëngjesit deri në orën 19:00.