Biblioteka mahnitëse në Kinë

Biblioteka mahnitëse në Kinë

Askujt nuk i pëlqen të shihet pëderisa po përpiqet të lexojnë një libër, por jemi të gatshëm të bëjmë një përjashtim nëse kjo do të thotë të shkojmë në këtë bibliotekë mahnitëse në Kinë, sepse siç e shihni më poshtë, struktura e pabesueshme ka një gjigant sferike në mes që duket tamam si një sy gjigant.

E vendosur në Qarkun Kulturor Binhai në bibliotekën pesë-katëshe, e cila është projektuar nga firma holandeze e dizajnit MVRDV në bashkëpunim me Institutin e Planifikimit Urban dhe Dizajnit të Tianjin (TUPDI) dhe që atëherë është quajtur “Syri i Binhai”. Kjo biblotekë është 34 mijë metra katrorë dhe mund të mbajnë deri në 1.2 milion libra, transmeton rtv21.tv.

Biblioteka përmban një zonë leximi në katin e parë, hapësira  në seksionet e mesme dhe zyrat, hapësirat e takimit dhe dhomat kompjuterike./21Media