Fermerët duhet të pajisen me licencë

Fermerët duhet të pajisen me licencë

Pas protestës së fermerëve në Korçë, të cilët nuk u lejuan të shisnin në tregun e shumicës, Bashkia ka gjetur zgjidhje për problemin, duke caktuar orar të ri.

Fermerët do të lejohen të sheshin në harkun kohor nga ora 24 e mbrëmjes deri në orën 8 të mëngjesit.

Ndërkohë fermerët duhet të pajisen edhe me licencë nga Bashkia që mund të ushtrojnë aktivitetin tregtar.

Është trup me këtë aksion që po bëjnë. Kemi 25 vite këtu, ndërsa sot na vendin orar. Është i papërshtatshëm orari. Tallen me ne, ne paguajmë taksa dhe nipt fermeri. Le të hapin një treg për fshatarët. Po na detyrojnë të ikim nga ky vend“, u shprehën të indinjuar fermerët.