Sot do të hapet ekspozita (Voices of Kosovo in Manchester) apo “Zëra të Kosovës në Manchester''

Sot do të hapet ekspozita (Voices of Kosovo in Manchester) apo “Zëra të Kosovës në Manchester”

Ekspozita “Zëra të Kosovës në Manchester” dokumenton përjetimet e komunitetit kosovar në rajon që nga 1999.

Me hapjen e saj, në Bibliotekën Kombëtare “Zëra të Kosovës në Manchester” (Voices of Kosovo in Manchester),  theksohen rrëfime personale përmes tregimeve gojore dhe portretizimit.

Ekspozita mundëson dëgjimin e rrëfimeve të burrave, grave dhe fëmijëve që u detyruan të largoheshin si pasojë e spastrimit etnik.

Sot mund të dëgjoni për arritjen e tyre në Mbretërinë e Bashkuar dhe ndikimin që ka pasur në popullatën e Manchesterit dhe atyre që u evakuuan.

Kosovo in Manchester” (Zëra të Kosovës në Manchester) sot në orën 11:30. Donacioni do të shfaqet gjatë Javës së Biblotekës ne Ekspozitën VOKIM, në Hollin e Biblotekës./21Media