Do të ndodhë një eklips historik i Hënës

Loading...

Do të ndodhë një eklips historik i Hënës

Një hënë ULTRA- e rrallë e gjakut është vendosur të sjellë eklipsin më të gjatë hënor të shekullit – dhe Marsi do të jetë më i ndritshëm sesa që ka qenë ndonjëherë në 15 vjetet e fundit, pasi kalon më pranë tokës sesa në më shumë se një dekadë.

Eklipsi historik do të zgjasë një orë dhe 43 minuta në total, dhe pritet të ndodhë më 27 korrik.

Astronomi Robery Massey tha për The Times: “Është një mundësi vërtet e bukur dhe e rrallë për të parë hënën e eklipsit pranë Marsit në qiellin e natës, transmeton rtv21.tv

“Do të keni dy objekte të ndritshme me interes të madh publik … është një shans i madh për fotografët”, thotë ai.

Hëna do të tregojë gjakun e kuq, sepse grupet e drurit të gjelbër dhe të violetit do të shpërndahen përmes atmosferës./21Media