Reportazh i realizuar nga RTV 21 për pikëkalimin "Checkpoint Charlie"

Reportazh i realizuar nga RTV 21 për pikëkalimin “Checkpoint Charlie”

Checkpoint Charlie në Berlin ishte pikëkalimi i cili kontrollohej nga ushtria amerikane dhe që ishte nderuar menjëherë pas tensioneve në mes të forcave aleate dhe atyre sovjetike në vitin 1947, mirëpo pas ndërtimit të Murit te Berlinit u shndërrua në simbol të Luftës se Ftohtë.

Në njëfarë forme shërbeu si kufi mes lindjes dhe perendimit të Berlinit. “Checkpoint Charlie” ishte si pika e vetme kaluese për zyrtaret të cilet udhëtonin nga njëra anë e qytetit në anën tjetër. Vetëm pak metra më larg ndodhej pikëkalimi i sovjetikëve të cilët kontrollonin çdo hyrje  dalë nga “Checkpoint Charlie”, gjë që mjaft shpesh tensiononte gjendjen në kete pjesë.

Në viedon e poshtëm mund të ndiqni reportazhin e realizuar nga RTV 21, për këtë pikë kalim./21Media