Ekonomi

Page 62 of 210« First...102030...6061626364...708090...Last »

Telekomi realizon lidhjen e dytë optike me Shqipërinë

Telekomi realizon lidhjen e dytë optike me Shqipërinë

Prishtinë, 25.11.2013 Telekomi i Kosovës ka finalizuar me sukses projektin e lidhjes me kabllo optike të Kosovës me Shqipërinë, përgjatë rrugës së Kombit në vendkalimin kufitar, Vërmicë-Morinë. Kjo është dalja e dytë e bazuar në medium transmetues optik e Telekomit të Kosovës drejt Republikës së Shqipërisë, krahas asaj në vendkalimin kufitar Qafë Morinë (Gjakovë-Bajram Curr), e cila kishte përfunduar dy vite…

Kosove-Shqipëri: Bashkëpunim në lëmin e energjetikës

Kosove-Shqipëri: Bashkëpunim në lëmin e energjetikës

Prishtinë, 24.11.2013 Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT z.Naim Bejtullahu me bashkëpunëtorë, pritën në një vizitë dy ditore delegacionin nga Operatori i Sistemit të Transmisionit të Shqipërisë (OST) të udhëhequr nga zv.Administratori Ekonomik z.Dritan Cepa. Kjo njëherit është vizita e parë në KOSTT pas emërimit të z.Engjëll Zeqo në shtator të këtij viti, Drejtor i përgjithshëm i Operatorit të Sistemit…

Kroacia mbështet projektet ekonomike në Kosovë

Kroacia mbështet projektet ekonomike në Kosovë

Prishtinë, 13.11.2013 Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Fadil Ismajli ka pritur sot në një takim Ambasadorin e Kroacisë në Kosovë, Zoran Vodopija me të cilin ka diskutuar për bashkëpunimin bilateral ekonomik mes dy vendeve me theks të veçantë në sektorët që mbulon MZHE. Me këtë rast, ministri Ismajli dhe diplomati kroat kanë diskutuar për sektorët e energjisë, minierave, ujërave, etj, me…

AKB: Memorandum bashkëpunimi me afaristët nga Presheva

AKB: Memorandum bashkëpunimi me afaristët nga Presheva

Prishtinë, 22 nëntor Aleanca Kosovare e Bizneseve dhe Unioni i Afaristëve të Preshevës, nënshkruan memorandumin e bashkëpunimi, me qëllim të shtytjes së zhvillimit ekonomik në kuadër të “Javëve të Biznesit Kosovar 2013” si dhe të aktiviteve ekonomike të ndryshme. Agim Shahini, kryetar i Aleancës Kosovare të Bizneseve, tha se qëllimi i kësaj marrëveshjeje është mbështetja dhe fuqizimi i zhvillimit ekonomik…

“Ndërmarrjet Publike i nevojitet auditimi i jashtëm”

“Ndërmarrjet Publike i nevojitet auditimi i jashtëm”

Prishtinë, 22 nëntor 2013 Në Komisionin për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukture, Tregti dhe Industri, Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Fadil Ismaili, ka raportuar lidhur me nivelin e zbatimi të Ligjit për Ndërmarrjet Publike, për të cilin ka thënë se është shumë i nevojshëm plotësim ndryshimi i këtij ligji, për shkak të mangësive dhe paqartësive që ka në atë ekzistues. Ministri Ismajli ka…

KOSID: Mos bisedoni për Trepçen

KOSID: Mos bisedoni për Trepçen

Prishtinë, 22 nëntor 2013 Trepça të mos bëhet pjesë e bisedimeve mes Kosovës dhe Serbisë. Kështu kërkojnë Konsorciumi Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm, të cilët vlerësuan se Kosova do të humbte ndikimin mbi këtë kompani që ka ndikim të madh ekonomik. Ata vlerësuan që Trepça nuk duhet të plotesojë kërkesat ekonomike edhe te një shteti tjetër. Po ashtu, ata kërkuan…

Rriten të hyrat nga diaspora

Rriten të hyrat nga diaspora

Prishtinë, 22 nëntor 2013 Agjencia e Statistikave të Kosovës e prezantoi “Rezultatet e Anketës mbi Remitancat në Kosovë 2012”, sipas se cilave, remitancat në vendin tonë kanë shënuar rritje për 23.1 për qind krahasuar me vitin paraprak. Të pranishmit thanë se remitancat kanë rol të rëndësishëm për vendin tonë në rritjen dhe zhvillimin e ekonomisë. Ky studim është përkrahur nga projekti “Angazhimi…

U miratua Projektligji për buxhetin e vitit 2014

U miratua Projektligji për buxhetin e vitit 2014

Prishtinë, 21 nëntor Projektligji për Buxhetin e viti 2014 është miratuar me 59 vota për, 31 kundër dhe 1 abstenim, pas një debati shumë orësh nga deputetët e Kuvendit të Kosovës. Me gjithë kundërshtimin e opozitës, projektbuxheti mori vizën në lexim të parë. Pozita kësaj radhe ishte e mobilizuar dhe arriti ta kalojë projektligjin me të rëndësishëm të vitit që…

Panairi, promovon ndërmarrjet e vogla

Panairi, promovon ndërmarrjet e vogla

Prishtinë, 21 nëntor Rreth 100 biznese, kanë marrë pjesë në Panairin e Bizneseve të Vogla, organizuar nga Fondi për Zhvillim Komunitar (CDF). Biznese këto të cilat kanë marrë mbështetje financiare dhe teknike nga projekti ”Gjithë përfshirja Sociale dhe Zhvillimi Ekonomik Lokal”, financuar nga Banka Botërore. Qëllimi i këtij Panairi është promovimi i ndërmarrjeve të vogla, të mbështetura nga CDF, së bashku…

Gratë fermere mund të jenë lidere të zhvillimit ekonomik

Gratë fermere mund të jenë lidere të zhvillimit ekonomik

Prishtinë, 21 nëntor 2013 Gratë fermerë mund të jenë lidere të zhvillimit ekonomik dhe se me punën e tyre ato kanë bërë kryevepra bujqësore. Kështu pohoi ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Blerand Stavileci, në shënimin e “Ditës së Gruas Fermere 2013”, i cili po organizohet për herë të dytë në Kosovë. Stavileci tha se numri i grave fermerë po…

Page 62 of 210« First...102030...6061626364...708090...Last »