Pas anëtarësimit në BE, Kroacia humb rreth 500 milionë euro

27ZagrebiZagreb, 27 maj 2013
Kroacia më 1 korrik do të anëtarësohet në BE, por ajo që është paradoksale është fakti se ky anëtarësim do të jetë një goditje e rëndë për ekonominë e Kroacisë, pasi që vendi do të ketë një humbje prej rreth 500 milionë euro në eksport.
Kroacia do të del nga zona e tregtisë së lirë në Ballkan, do të imponojë doganat e BE-së në prodhimet e saj për partnerët nga shtetet fqinje dhe tregjet e Ballkanit Perëndimor do të ndahen nga kufijtë e jashtëm të BE-së.

Komentoni artikullin