Banania, pemë e shëndetshme

Bananet janë burim i shkëlqyer i kaliumit (përmbajnë rreth 400 gramë), i cili ndihmon të reduktohet rreziku nga tensioni i lartë i gjakut dhe infarkti dhe ka rol kyç në funksionimin e muskujve. Bananet janë të shijshme dhe të ëmbla, duke ju bërë kështu zëvendësim i shkëlqyer për sheqerin dhe burim natyral i energjisë. Fibrat në banane ndihmojnë florën e zorrëve. Banania me madhësi mesatare përmban rreth 108 kalori.

Komentoni artikullin