Humbja e dëgjimit te fëmijët

Humbja e dëgjimit te fëmijët

Sipas një studimi të ri, humbja e lehtë e dëgjimit te fëmijët e vegjël mund të pësojë me ndryshime të trurit.

Një ekip hulumtues i drejtuar nga Dr. Lorna Halliday, nga Universiteti i Kembrixhit, i ka ndarë fëmijët në dy grupe, 8 deri 12 vjeç dhe 12 deri 16 vjeç. Studiuesit zbuluan se fëmijët më të vegjël me humbje të dëgjimit kishin reagime relativisht tipike të trurit, si fëmijët me dëgjim normal.

Sidoqoftë, fëmijët më të mëdhenj në moshë me humbje të dëgjimit kishin reagime më të vogla në tru, transmeton rtv21.tv.

Fëmijët me aftësi të kufizuara të dëgjimit kanë tendencë të mos zhvillojnë aftësinë e të folurit dhe të mos kenë të njëjtën performancë në shkollë si moshatarët e tyre.

Zbulimi i humbjes së butë të dëgjimit mund të çojë në ndërhyrje që do të kufizojnë ndryshime të caktuara të trurit dhe do të përmirësojnë shanset e fëmijëve për të zhvilluar aftësitë gjuhësore./21Media