"Unë i kërkoj falje Valerie Jarrett"

“Unë i kërkoj falje Valerie Jarrett”

Rrjeti i televizioneve ABC ka anuluar shfaqjen e komedianes Roseanne Barr pasi ajo ka postuar një cikël të postimeve raciste duke krahasuar një ish-ndihmës afrikan të Obamës me një majmun në Amerikë, në Twitter.

ABC tha: “Deklarata e Roseanne për Twitter është e neveritshme, e pështirë dhe e papërputhshme me vlerat tona dhe ne kemi vendosur të anulojmë shfaqjen e saj.”

Barr tha se Valerie Jarrett ishte fëmija i Vëllazërisë Myslimane dhe filmit Planet of the Apes.

Ajo fshiu postimin dhe kërkoi falje, por nuk mund të përmbante reagimin.

“Unë i kërkoj falje Valerie Jarrett dhe të gjithë amerikanëve”, shkruante Barr, pas postimeve pasuese në të cilat ajo mbrojti vërejtjet e saj si një “shaka”.