Bëri vetëvrasje pastori

Bëri vetëvrasje pastori

Një pastor amerikan i njohur si përkrahës për shëndetin mendor ka vrarë veten, thonë zyrtarët e kishës.

Jarrid Wilson, 30 vjeç, punoi në Kishën e Anëtarëve të Krishterë të Fëmijëve Harvest për 18 muaj para vdekjes së tij.

Wilson dhe gruaja e tij themeluan Anthem of Hope, një program i krijuar për të ndihmuar njerëzit që vuajnë nga depresioni, përcjell rtv21.tv.

Vdekja e tij u konfirmua nga Pastori i Lartë Greg Laurie, i cili udhëheq kishën në Kaliforninë e Jugut.

“Jarrid e donte Zotin dhe kishte një zemër të një shërbëtori. Ai ishte i gjallë, pozitiv dhe gjithmonë u shërbente dhe ndihmonte të tjerët”, shkroi ai në faqen e internetit të kishës.

“Jarrid gjithashtu trajtohej vazhdimisht me depresionin dhe ishte shumë i hapur në lidhje me betejat e tij të vazhdueshme,” shtoi Laurie. “Ai dëshironte të ndihmonte veçanërisht ata që kishin mendime vetëvrasëse”.

This is one of the hardest services I have ever spoken at, as we remembered and reflected on the life our associate Pastor, Jarrid Wilson who died Monday. However, when I entered the sanctuary and saw these amazing people worshipping it buoyed my faith. It was a night filled with tears and prayers, worship and the Word. We will have another service tomorrow night at Harvest OC. I asked @kaywarren75 Warren to speak as well. Kay is the wife of Pastor Rick Warren of Saddleback Church. The Warrens lost their son, Matthew to suicide some years ago and she had the perfect words for us in our hour of mourning. Thank you, Kay!

Gepostet von Greg Laurie am Mittwoch, 11. September 2019

Një tjetër pastor në kishë, Jason Powell, gjithashtu pagoi haraç.

Pak para vdekjes së tij, Wilson bëri një shkrim në Twitter.

“Të duash Jezusin nuk kuron gjithmonë mendime vetëvrasëse. Të duash Jezusin jo gjithmonë kuron depresionin,” shkroi ai.

“Por kjo nuk do të thotë që Jezusi nuk na ofron shoqërim dhe rehati,” vazhdoi ai. “Ai gjithmonë e bën atë.”/21Media