Shumë gjëra janë të krijuar vetëm për të "djathtit"

Shumë gjëra janë të krijuar vetëm për të “djathtit”

E diela e 13 gushtit është Dita Ndërkombëtare e mëngjarashëve. Ekziston një listë e përpiluar e problemeve të bezdisshme që të githë mëngjarashët përballen çdo ditë.

Nëse punon, ha, pi, shkruan me dorën e majtë atëherë ndoshta je i vetëdijshëm edhe nëse se pëlqen kjo është një botë me dorë të djathtë. Nga gërshërët dhe tavolinat, për të lidhur lidhësit dhe akulloret, çdo gjë duket sikur është projektuar për ata që janë të djathtë, shkruan rtv21.tv.

Megjithatë, ekziston një listë mjaft mbresëlënëse e mëngjarshëve. A e dini se Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Aristoteli dhe Julius Cezari ishin të gjithë të majtë? Dhe mos harroni Albert Einstein, Neil Armstrong, Ëinston Churchill, Bill Gates dhe Barack Obama. Dhe Jimi Hendrix. Dhe Kurt Cobain. Dhe Paul McCartney. David Boëie, Charlie Chaplin, Robert De Niro, Angelina Jolie, Keanu Reeves, Bruce Ëillis, Tom Cruise dhe Jon Steëart, plus një numër i madh njerëzish që nuk kemi hapësirë për të shkruar.

Megjithatë, edhe pse njerëzit me dorën e majtë mund të jenë pakicë, kjo nuk i bën ata më pak mresëlënës pasi që disa nga kontributet më të rëndësishme në botë vijnë pikërisht nga mëngjarashët.

Pavarësisht nga kjo majtakët kanë pasur një kohë mjaft të vështirë gjatë gjithë historisë. Fjala “majtas” rrjedh nga fjala anglo-saksone “lyft”, që do të thotë “i dobët” dhe fjala “e keq” rrjedh nga fjala latine që do të thotë “e majta!

Shkoni poshtë për të parë disa probleme të tjera që mëngjarashët modern duhet të përballet./21Media