Imazhe me përmbajtje shumë domethënëse

Imazhe me përmbajtje shumë domethënëse

Derisa koha fluturon dhe planeti ynë vazhdon të sillet, sasia e çështjeve sociale dhe mjedisore vazhdon të rritet. Ndonjëherë duket sikur këto probleme janë të pazgjidhshme dhe të pafundme.

Lajm i mirë është se gjithnjë e më shumë njerëz po bëhen të vetëdijshëm për to. Shumë herë është në saje të artistëve të ndryshëm, të cilët i kanë pasqyruar ato përmes imazheve të ndryshme.

Më poshtë ju sjellim disa imazhe, të cilat tregojnë punën e artistëve, që bëjnë për vetëdijësimin e njerëzve./21Media

Ky instalacion përshkruan të gjitha dhimbjet dhe pasojat e varfërisë në Afrikë

Qindra këpucë të kuqe për një protestë kundër dhunës ndaj grave në Izrael

Një balenë plastike plehrash që dilte nga kanali, u bë 5 tonë metrikë e llojeve të mbeturinave të ndryshme u instalua në Bryzh, Belgjikë

John Dahlsen, krijuesi i këtij instalacioni, mblodhi mijëra mbeturina për të krijuar instalacionin e tij në shishe, të dedikuar për ndotjen e mjedisit

Skulptura pa dhunë para selisë së OKB-së në New York u krijua për John Lennon pasi ishte qëlluar.

Shenja poshtë tabelës thotë: “Kjo valë e mbeturinave përmban sasinë mesatare të ndotjes plastike detare që gjendet në çdo 2 milje të plazhit në Britani të Madhe”.

Një valë plehrash u krijua nga kompania Corona për Ditën Botërore të Oqeaneve në Londër

Një instalim me balenë, i krijuar nga Greenpeace vizualisht tregon mënyrën se si plastika ndikon në botën detare