Italia ka nevojë për më shumë ndihmë ndërkombëtare

Italia ka nevojë për më shumë ndihmë ndërkombëtare

Kjo për t’u përballur me rritjen e numrit të emigrantëve, të cilët po kalojnë nëpër Detin Mesdhe për të arritur në Evropë, tha Komisioneri i Lartë i OKB-së për Refugjatët, Filipo Grandi.

“Ajo që po ndodh para syve tanë në Itali, është një tragjedi e hapur. Gjatë fundjavës 12,600 emigrantë dhe refugjatë mbërritën në brigjet italiane, dhe 2030 humbën jetën që nga fillimi i këtij viti”, tha Grandi