Problemet që shkaktohen nga dehidratimi

Problemet që shkaktohen nga dehidratimi

Meqenëse shumica e trupit të njeriut është bërë nga uji, fakti që çdo qelizë, ind dhe organ kërkon që ajo të kryejë funksionet e tyre nuk vjen si një surprizë apo jo?

Pyetja që shtrojmë sot është, sa ujë duhet të pini në përputhje me peshën tuaj?

Të qenit i hidratuar, është me rëndësi të madhe kur vjen puna te humbja e peshës dhe energjia e trupit. Hidratimi i parregullt ngadalëson metabolizmin, gjë që ndikon në procesin e humbjes së peshës.

Pini ujë për të parandaluar mbingarkesat. Sigurohuni që të pini shumë ujë para çdo vakti për të qëndruar të sigurt.

Më poshtë keni një listë të problemeve më të zakonshme të shkaktuara nga dehidratimi:

Kapsllëku, presioni i ulët i gjakut, ngërçet e muskujve, goja e thatë, dobësia, marramendja, lëkura e thatë, dhimbja e kokës etj.

Dehidratimi kronik mund të ndikojë në organet tuaja dhe të çojë në gurët në veshka, problemet e kolesterolit, kapsllëk, dhe mëlçinë.

Sa ujë duhet të pini?

Kjo  varet shumë nga pesha juaj. Sa më shumë kile të keni, aq më shumë ujë duhet të pini.

Si të llogarisni sasinë e ujit që duhet të konsumoni:

Si fillim duhet të peshoheni.

Më pas hidhini një sy tabelës më poshtë:

45 kg- 1 litër ujë
49 kg- 2 litra
54 kg- 2.3 litra
58 kg- 2.5 litra
63 kg- 2.7 litra
68 kg- 2.9 litra
72 kg- 3.1 litra
77 kg- 3.3 litra
81 kg- 3.6 litra
86 kg- 3.75 litra
90kg-3.8 litra
95 kg-3.9 litra
99 kg-4.2 litra
104 kg-4.5 litra
108 kg-4.7 litra
113 kg-5 litra ujë.