Ushtrimet fizike të dobishme për shëndetin e njeriut

Ushtrimet fizike të dobishme për shëndetin e njeriut

Një ecje e thjeshtë për 15 minuta çdo ditë, ofron përfitime të shumta për trupin dhe mendjen. Të bëni thjesht një shëtitje nuk mjafton pasi edhe ritmi i ecjes luan një rol të rëndësishëm.

Kjo ndikon edhe në optimizëm dhe humor të mirë. Mjaftojnë 15 minuta ecje relaksuese, transmeton rtv21.tv.

Ecja ul nivelin e stresit, stimulon kreativitetin, çliron mendjen nga shqetësimet dhe largon dembelizmin mendor.

Ecja ju ndihmon të sqaroni idetë dhe stimulon kreativitetin. Sipas një studimi të publikuar në ‘Neuroscience’, ecja stimulon mendimet konvergjente dhe divergjente./21Media