Kompania planifikon prodhimin e tri modeleve të reja SUV

Loading...

Kompania planifikon prodhimin e tri modeleve të reja SUV

Jaguar ka zgjeruar gradualisht linjën e tij të crossover në vitet e fundit pasi dy vjet më parë prezantoi F-Pace.

Kompania planifikon prodhimin e tri modeleve të reja SUV, dhe ka plane edhe për të katërtin, që do të jetë më i vogli. Sipas medias britanike, Jaguar mbrojti emrin C-Pace në Bashkimin Evropian. Ka spekulime rreth dy varianteve të modelit që do të mbajnë këtë emër dhe njëri model do të vendoset nën segmentin E-Pace.

Duke pasur parasysh se E-Pace është relativisht i vogël për crossover dhe për të udhëhequr betejën në një nënkompakt të modelit premium, ardhja e një modeli edhe më të vogël do të thotë se makina do të jetë edhe më e shkurtër.

Kjo do të ishte në kundërshtim me nomenklaturën aktuale të Jaguar, pasi F-Pace crossover aktual është i barabartë me sedan XF dhe E-Pace me XE, ndërsa nuk ekziston sedan CE, ndjekës i të cilit do të ishte C-Pace.

Përveç E-Pace, F-Pace, I-Pace elektrike dhe C-Pace tashmë i njoftuar, Jaguar gjithashtu planifikon të prezantojë një J-Pace të ri që do të vendoset në krye të ofertës.

Kjo është një pikë kthese e dukshme në fokusin e tregut të Jaguar në vitet e fundit, pasi deri në vitin 2016 nuk kishte asnjë model crossover. Përgjegjës për automjetet e SUV ishte kompania motër Land Rover dhe linja e saj e pozicionuar lart Range Rover.