Keto dite ne SHBA doli nga shtypi libri i ambasadorit James Pardew

Keto dite ne SHBA doli nga shtypi libri i ambasadorit James Pardew

Para ca ditësh, në SHBA, doli nga shtypi libri i Ambasadorit James W. Pardew: “Peacemakers- American Leadership and the End of Genocide in the Balkans”, (University of Kentucky Press, 2018).

Siç e quajnë një “diplomat ushtarak”, autori, ishte pjesë e ekipit paqeruajtës të Holbrukut- në tri luftërat ballkanike: Bosnje dhe Hercegovinë, Kosovë dhe Maqedoni, si dhe medijatori amerikan për Marrëveshjen e Ohrit.

Libri për të parën herë prezanton ngjarje dhe personalitete historike në vitet më kritike për rajonin, duke shpjeguar, se si SHBA, me diplomacinë e mbështetur ushtarakisht, kishin parandaluar gjenocidin në Ballkan./21Media