Iluzion optik

Iluzion optik

Shikoni modelin më poshtë. Çfare shikon? Një grumbull vijash dhe kuti, apo jo? E pra, besoni apo jo, në të vërtetë ka gjashtëmbëdhjetë rrathë që fshihen aty diku. Ne e dimë, kjo tingëllon e çmendur, por ju vetëm duhet të na besoni në këtë.

Fotografia u ngarkua kohët e fundit në faqet e internetit, dhe ka qenë befasuese dhe mashtruese që atëherë. Disa njerëz mund t’i shohin rrathët, disa njerëz nuk munden, shkruan rtv21.tv.

Iluzionet optike punojnë duke përdorur ngjyrën, dritën dhe modelet për të krijuar imazhe që janë të dizajnuara për të ngatërruar trurin. Ato ndodhin sepse mendja jonë po përpiqet të interpretojë atë që shohin sytë, duke krijuar kështu një perceptim që nuk përputhet me imazhin e vërtetë përpara nesh./21Media