Pas tij janë “The Irishman” dhe “One Upon a Time...”

Pas tij janë “The Irishman” dhe “One Upon a Time…”

Nominimet për Çmimet BAFTA për vitin 2020 në Mbretërinë e Bashkuar u bënë të ditura të martën,  “Joker” është renditur në 11 kategori.

Historia me origjinë të errët ku interpreton Joaquin Phoenix, është një pretendent për filmin më të mirë, aktorin kryesor, skenarin më të përshtatur dhe regjisorin më të mirë.

Filmi epik i Mob Scines i Martin Scorsese “The Irishman” dhe “Once Upon a Time … në Hollywood” të Quentin Tarantino morën dhjetë nominime.

Phoenix, i cili fitoi një Golden Globe për aktorin më të mirë në një film drama të dielën, bashkohet me Leonardo DiCaprio, Adam Driver, Taron Egerton dhe Jonathan Pryce në kategorinë për aktorin kryesor më të mirë.

Jessie Buckley, Charlize Theron, Scarlett Johansson, Saoirse Ronan dhe Renée Zellweger – që morën në shtëpi një Glob të Artë të dielën – janë nominuar për aktoren kryesore më të mirë.

Margot Robbie mori dy nominime për aktoren mbështetëse – një për portretizimin e saj të Sharon Tate në “Once Upon a Time… në Hollywood”, dhe një tjetër për “Bombshell”.

Ceremonia e çmimeve, e cila shihet si një tregues i rëndësishëm për Oskarët, do të mbahet më 2 shkurt në Londër./21Media