Çmimi Ndërkombëtar “Letërsia Shqipe” do t’i shkojë shkrimtarit i cili ka qenë disa herë i nominuar për çmimin Nobel në letërsi

Çmimi Ndërkombëtar “Letërsia Shqipe” do t’i shkojë shkrimtarit i cili ka qenë disa herë i nominuar për çmimin Nobel në letërsi

Sot mbahet ceremonia e dhënies së Çmimit Ndërkombëtar “Letërsia Shqipe”, i cili i jepet shkrimtarit të madh shqiptar, Ismail Kadare.

Ceremonia solemne ndarjes së çmimit mbahet në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani” dhe nis në ora 11:00.

Kadare konsiderohet si një nga shkrimtarët dhe intelektualët më të shquar evropianë.