Një lloj i ri kafeje u shfaq në Australi - një kafe brokoli

Loading...

Një lloj i ri kafeje u shfaq në Australi – një kafe brokoli

Prodhuesit kanë bërë një pluhur të kësaj perime që mund të shtohet në kafe, njoftojnë mediat e atjeshme.

Një dyqan kafeje në Melburn ka përfshirë tashmë një kafe brokoli në ofertën e tij. Ekspertët thonë se brokoli me pluhur mund të përdoret në mënyra të tjera. Për shembull, ky ushqim mund të shtohet në supë ose pjekje.

Edhe pse kafe me brokoli nuk duket shumë joshëse, ata që e provuan thonë se perimet nuk ndihen aspak. Zakonisht shtohet në ekspresin e qumështit të nxehtë.

Sipas hulumtimit të fundit, 51 për qind e australianëve nuk hanë sasinë e përditshme të rekomanduar të perimeve dhe frutave.

Shkencëtarja Maryann Augustin pretendon se dy lugë çaji me pluhur brokoli janë të barabartë me një pjesë të perimeve.