Krijime mbresëlënëse

Krijime mbresëlënëse

Ky muaj është një sezon i korrjeve dhe festohet për atë se janë duke u zhvilluar në të gjithë botën.

Në Japoni Veriore, Wara Art Festival kohët e fundit ranë në sezonin e orizit shtator-tetor, dhe kjo është një mënyrë interesante krijuese dhe argëtuese për të ndërtuar kafshë me kashtë orizi i mbetur nga të korrat.

Festivali i Artit Wara është duke u zhvilluar në qytetin Niigata që nga viti 2008, ku filloi si një bashkëpunim krijues midis ndarjes së turizmit të qytetit dhe Universitetit të Artit Musashino.

Kashtë e thatë dikur ishte përdorur gjerësisht në Japoni për të prodhuar mallra të ndryshëm, por tani është zëvendësuar me dru dhe plastike në shumicën e rasteve, transmeton rtv21.tv.

Nxënësit e Musashinos punuan së bashku për të mbushur fushat e Niigatës me skulptura gjigante të kafshëve të bëra me kashtë të orizit të lidhur dhe ata e kanë bërë atë çdo vit që nga ajo kohë.

Shikoni shfaqjet më të mira të festivalit 2017 më poshtë dhe patjetër vendosni një udhëtim në Japoni./21Media