Një nga publikimet e fundit që është bërë një tërbim në rrjete të ndryshme sociale ka si protagonistin një elefant

Një nga publikimet e fundit që është bërë një tërbim në rrjete të ndryshme sociale ka si protagonistin një elefant

Gjitari ka kapur vëmendjen e miliona përdoruesve pasi që ka lëkurë gati ngjyrë rozë që e bën atë të ndryshëm nga pjesa tjetër e specieve të tyre.

Publikimi i YouTube u regjistrua falë Tim Jansen van Vuuren, i cili shërben si një ciceron në Parkun Kombëtar të Kruger në Afrikën e Jugut dhe siç tregohet elefanti do të vuan nga leucism që e bën ngjyrën e lëkurës së tij më të ndryshme nga të tjerët

Siç shihet në imazhet e YouTube, kafsha e vogël është pranë kopesë së tij që luan me barin dhe sipas madhësisë besohet të jetë midis jo më shumë se dy ose tre javëve.

Leucizmi është një variacion gjenetik që shkakton humbjen e pjesshme të pigmentimit në këtë lloj të kafshëve, edhe pse deri më tani nuk ka shumë raste të regjistruara të “elefantëve rozë”.

Albinizmi dhe leucism janë sëmundjet gjenetike që rrallë ndodhin në kafshë. Ndryshe nga albinizmi, leucistët kanë më shumë gjasa të kenë ndjeshmëri më të madhe ndaj dritës së diellit./21Media