Ky kërmill mund të rritet deri në 20 centimetra

Ky kërmill mund të rritet deri në 20 centimetra

Kërmijtë zakonisht janë krijesat më të shkurtra për shumicën e njerëzve. Megjithatë, kjo nuk vlen edhe për Adrian Kozakiewicz, i cili është një nga mbarështuesit më të mëdhenj të insekteve në Evropë dhe punon me insekte të ndryshme nga e gjithë bota, transmeton rtv21.tv.

Ai ka prezantuar kohët e fundit këtë kërmill gjigand për ndjekësit e tij dhe të gjithë janë të çmendur për këtë. Me sa duket, ajo quhet archachatina marginata, dhe sipas Adrian, ky është kërmilli më i madh që keni parë ndonjëherë.

Emri i tij i zakonshëm është kërmilli i Afrikës Perëndimore dhe mund të rritet deri në 20 cm dhe të jetojë deri në 10 vjet./21Media