Kjo metodë funksionon

Kjo metodë funksionon

Ju keni shumë probleme gjersa i preni qepët, e problemi më i madh është kur filloni të qani. Për të larguar këtë problem, ju duhet ta vendosni thikën në ujë para se ta preni qepën, madje ta përsëritni këtë kohë pas kohe, transmeton rtv21.tv

Kjo metodë vërtetë funksionon, por varet nga qepa dhe ndjeshmëria e syve tuaj.

Më parë shkencëtarët kanë studiuar efektin e qepëve në sy. Duke studiuar qepët, shkencëtarët zbuluan se i njëjti proces kimik zhvillohet në qepën e bardhë dhe të zezë, por me një rezultat të ndryshëm. Qepa e bardhë dhe e zezë janë anëtarë të familjes zambakut – një grup bimësh me lule të gjata. Kur copëtoni ose gatuani një kokë qepë të bardhë, një enzimë e veçantë bie në kontakt me një përbërës tjetër kimik në qepë. Kjo enzimë konverton këtë përbërës kimik në alicin – një substancë që i jep qepës aromën e zemëruar që mbetet në gishta dhe frymën tuaj.

Po kështu, kur qepët janë prerë, një enzimë që është pothuajse e njëjtë me atë që prodhon alicin në qepë, fillon të veprojë. Kjo enzimë reagon me një përbërës kimik në qepë dhe krijon një përbërës tjetër kimik, të quajtur faktori lakrimal. Pika të vogla të faktorit lacrimal, të padukshme për syrin e lirë, fluturojnë drejt syve të personit që pret qepën, duke bërë që sytë të fillojnë të lotojnë./21Media