Përmes kësaj "ekspozite" kundërshton ndarjen mes popujve

Përmes kësaj “ekspozite” kundërshton ndarjen mes popujve

Artistja angleze Banksy është ende aktive në territoret palestineze dhe vepra e saj e fundit politike e ngarkuar politikisht për t’u shfaqur në rajon ka një dhunti unike pushimi.

I famshëm për përmasat minimale, por e fuqishme që ajo ka pikturuar përgjatë pengesës që e ndan Izraelin nga Bregu Perëndimor i administruar nga Palestina, ekstraordinari i pakapshëm graffiti sapo ka zbuluar një projekt të ri në Bethlehem, një vend i rëndësishëm në kontekstin e Krishtlindjeve, me titull “Alternativa”. Gjysma e parë e saj, e instaluar pranë Kishës së Shpellës së Qumështit, shqyrton domethënien e “paqes” në botën moderne. E dyta tregon dy engjëj që përpiqen të hapin rrugën e tyre duke shtyrë murin e madh, transmeton rtv21.tv.

Vetëm një herët këtë vit, Banksy bëri një lëvizje të guximshme në të njëjtin qytet duke hapur në mur, një ekspozitë. Ku simbolizon kundërshtimin e ndarjes mes izraelitëve dhe palestinezëve./21Media