Lënda “Trust”

Lënda “Trust”

Seat Koçan, i akuzuari në lëndën Trust sot në seancën gjyqësore në Gjykatën Penale u prononcua i pafajshëm për akuzat që kundër tij i ngriti Prokuroria Speciale Publike.

Prokurori Gavrill Bubevski, nga ana tjetër, në fjalimin hyrës tha se të akuzuarit Seat Koçan, Vasilie Aviroviq dhe Safet Vatiq si dhe kompanitë “Transmet”, “Sileks” dhe “Vato”, nën petkun e biznesit të suksesshëm, me mashtrim të rëndë, kanë keqpërdorur përafërsisht 1.060.000 denarë, gjegjësisht 17 milionë euro, para të qytetarëve, shkruan tv21.tv

Motivi i tyre, sipas tij, ka qenë në mënyrë të pandershme të fitohet tenderi i SHA “ELEM” dhe me dokumente të falsifikuara, të fitohet angazhimi për punë.

Sipas dëshmive që do t’i prezantojë PSP, theksoi Bubevski, do të dëshmohet se me një sërë dokumentesh të pavërteta, janë shkelur parimet e konkurrencës së shëndoshë, janë shmangur rregullat e furnizimeve publike, të cilat ekzistojnë pikërisht që të shmangen kurdisjet kriminale për shkak të keqpërdorimit të parave shtetërore, ndërsa qytetarët dhe vendi të fitojnë shërbime cilësore të cilat, sa më pak do ta stërngarkojnë buxhetin.