Poezi nga shkrimtari i njohur

Poezi nga shkrimtari i njohur

Ismail Kadare ka lindur në qytetin e Gjirokastrës më 28 janar të vitit 1936. Kadare është autor i shumë veprave në poezi e prozë, laureat i shumë çmimeve kombëtare, kandidat i çmimit Nobel për shumë vite me radhë, anëtar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Anëtar i Akademisë Franceze të Shkencave Morale.

Koha në botë

Koha eshte e ashper vertet,
te vrenjtur jane njerezit dhe statujat
nga dritaret e avionit duken
drama peizazhesh dhe ujerash.

Permbi toke qiejt e dimrit
mbartin kryqe dhe rrasa resh,
si xhevahire te vjedhur nga vetvetja,
i skuqin botes qytetet e medhenj.