IAEA: Sarin ishte përdorur në jug të qytetit të Ltmena

IAEA: Sarin ishte përdorur në jug të qytetit të Ltmena

Organizata për ndalimin e përdorimit të armëve kimike (IAEA), tha se analiza konfirmoi se sarin dhe klori janë përdorur në sulmet në Siri veriore.

IAEA raportoi se sarin ishte përdorur në jug të qytetit të Ltmena në provincën Hama më 24 mars të vitit të kaluar, transmeton Reuters.

U konstatua se “klori u përdor më së shumti si një armë kimike në spitalin në Ltamena dhe zonën përreth më 25 mars të vitit të kaluar”, thuhet në deklaratën e IAEA-s.

Kjo bëhet në bazë të provave të dëshmive dhe testimit të mostrës.