Osmani ka thënë se duhet rregulluar probelemi i fusnotës

Osmani ka thënë se duhet rregulluar probelemi i fusnotës

Vjosa Osmani nga LDK ka kërkuar nga Parlamenti i Kosovës që të formoj një deklaratë ku me atë deklaratë Kosova do ta njifte vetvetën e tërë kjo sipas Osmani do të ishte në përputhje me ligjet e vendit dhe do të ndreqej edhe problem i paraqitjes së Kosovës me fusnotë.

Edhe Glauk Konjufca nga Vetëvndosja tha se Kosova piksëpari duhet ta njoh vetvetën, pra të bëhet shteti i 114 që njeh Republikën e Kosovës, duke iu referuar fusnotës.

Ky debat për fusnotën u zhvillua pasi që në seancë është hedhur për shqyrtim Projektligji për ratifikimin e Marrëveshjes lidhur me themelimin e Fondit të Ballkanit Perëndimor ku Kosova u tha se do të paraqitet me fusnotë./21Media