Hajdari: Nga Eulexi kemi pranuar rreth 900 lëndë për krime luftës

Hajdari: Nga Eulexi kemi pranuar rreth 900 lëndë për krime luftës

Prokuroria Speciale e Kosovës  ngriti  aktakuzë kundër një serbi për veprën penale “Krimet e luftës kundër popullsisë civile”. Sipas prokurorisë  i pandehuri gjatë kohës së luftës në Kosovë, si pjesëtar i forcave policore të njësisë rezervë të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Serbisë, ka shkelur rëndë rregullat e të drejtës ndërkombëtare humanitare kundër personave dhe pasurisë që janë të mbrojtura me dispozitat përkatëse në Konventat e Gjenevës. Për krimet e luftës u diskutua edhe në panelin me temë “Krimet e luftës – sigurimi i provave,  sfidat dhe përvojat me dëshmitarët”.(E pergaditi: Valmira Hoti)./21Media