Ushqimet e shpejta sjellin probleme shëndetësore

Loading...

Ushqimet e shpejta sjellin probleme shëndetësore

Përdorimi i ushqimeve të shpejta popullore si hamburger, patate të skuqura dhe hot dogs deri tre herë në javë rrit rrezikun e astmës vdekjeprurëse duke shkaktuar inflamacion në rrugët e frymëmarrjes, thuhet në një studim kinez.

Kënaqësia në ushqimin e shpejtë rrit rrezikun që të ketë katër ose më shumë sulme të astmës në vit, zbuloi studimi.

Ushqimi i shpejtë i bën njerëzit më shumë të rrezikuar nga ethet e eshtrave, ekzemën (një gjendje mjekësore në të cilën sipërfaqet e lëkurës bëhen të përafërta dhe të përflakur, të cilat shkaktojnë kruajtje dhe gjakderdhje) dhe probleme me frymëmarrje e cila është një nga simptomat kryesore të astmës, transmeton rtv21.tv

Mungesa e ushqyesve në ushqim shkakton inflamacion, veçanërisht nëse nuk ka ushqim të freskët. Astma ndikon në më shumë se pesë milionë njerëz në Britani dhe në SHBA vret deri tre persona në ditë, gjendja e mushkërive shkakton mesatarisht 10 viktima çdo ditë./21Media