Ja gjërat që ndikojnë në jetën e fëmijës

Ja gjërat që ndikojnë në jetën e fëmijës

Psikologët sugjerojnë se një strukturë e shëndetshme familjare është një mjedis ideal për rritjen e fëmijës dhe se veprimet e prindërve të tyre mund të shkatërrojnë përgjithmonë jetën e tyre, veçanërisht kur janë të rinjë. Sipas një studimi, në më shumë se 1/3 e martesave, partnerët kanë pranuar se mashtrojnë dhe 35% që ishin jobesnikë.

Ndonjëherë prindërit nuk mund t’i kuptojnë efektet që veprimet e tyre kanë mbi familjet e tyre dhe se vendimet e tyre mund të rrënojnë jetën e fëmijëve të tyre. Pabesia mund të ndikojë në psikologjinë e fëmijës për jetën, përcjell rtv21.tv

Ata fajësojnë vetveten

Fëmijët priren të fajësojnë vetveten kur e shohin familjen e tyre të copëtuar. Kjo sepse ata nuk kanë pjekuri emocionale dhe nuk janë në gjendje të ndahen si një person nga prindërit e tyre.

Ata ndjehen të padenjë për dashurinë, sepse prindërit e tyre nuk tregojnë dashuri me njëri-tjetrin. Kjo pastaj bëhet një normë për ta dhe ata vazhdojnë të thithin fajin derisa rriten, duke ndjerë se tërheqjen e dashurisë në familjen e tyre e kanë shkaktuar ata.

Ata do të bëhen të rritur jobesnikë

Fëmijët ndjekin gjurmët e prindërve të tyre shumicën e kohës dhe madje përsërisin vendimet e këqija që bëjnë, sepse kjo është ajo që ata janë më të njohur me të! Sipas një psikologu klinik, 55% e fëmijëve prindërit e të cilëve ishin të pabesë gjithashtu u bënë jobesnikë. Kjo është për shkak se fëmijët i shohin prindërit e tyre si heronjtë e tyre. Në mendjen e tyre, çdo gjë që bën një prind është gjëja “e drejtë”; kështu që ata rriten me ndjenjën se pabesia është sjellje e pranueshme edhe nëse ata e dinë se nuk është, përcjell rtv21.tv

Frika nga braktisja

Një fëmijë ka një perspektivë unike për dinamikën familjare dhe pavarësisht se cilat dallime kanë prindërit me njëri-tjetrin, kur një prind është jobesnik ndaj bashkëshortit të tij, një fëmijë do të ndjejë se prindërit nuk janë besnikë ndaj të gjithë familjes. Fëmija pastaj ndjen se prindi që ishte mashtruar nuk bëri asgjë për të merituar këtë tradhti dhe braktisje. Prandaj, fëmijët që përjetojnë këtë braktisje në familje rriten nga frika e braktisjes në marrëdhëniet e tyre kur të rriten./21Media