Trump dhe Kim bënë shtërngimin historik

Trump dhe Kim bënë shtërngimin historik

Përderisa e gjithë vëmendja botërore është përqendruar në takimin në mes të presidentit amerikan Donald Trump dhe liderit të Koresë Veriore, Kim Jong-un, dihet shumë pak se kush udhëheq me vendin përderisa Kim gjendet në udhëtim.

BBC raporton se Kim ka lënë prapa vetes dy persona që mund të jenë përgjegjës; liderin ceremonial të vendit, Kim Yo-jong dhe një zytar të lartë shtetëror, Choe Ryonh-hae.

Kim udhëtoi drejt Singaporit më 10 qershor, i shoqëruar nga dora e djathtë e tij, Kim Yong-chol si dhe motra e tij, Kim Yo-jong, e njohur për ndikimin e madh që ka.

Trump dhe Kim kanë bërë shtrëngim duarsh historik, duke u bërë kështu presidentët e parë të këtyre vendeve që takojnë palën tjetër. Mirëpo, detaje të tjera nga takimi ende mbeten të paqarta. 

Udhëheqësi i SHBA-së dhe i Koresë së Veriut mbajnë bisedime historike