Pritet shpërndarja e Kuvendit

Pritet shpërndarja e Kuvendit

Kuvendi i Kosovës sot votoi Projektligjin për ratifikimin e Marrëveshjes Financiare për IPA 2018 ndërmjet Kosovës dhe Bashkimit Evropian me 103 vota të gjitha për.

Kostoja totale e vlerësuar e programit IPA 2018 është 94,796,800 euro. Kontributi i BE-së është 90,500,000 € ndërsa institucionet e Kosovës do të sigurojnë bashkëfinancim prej 4,926,800 €.

Në rend dite është edhe pika e dytë për shpërndarjen e legjislaturës aktuale.

Pro shpërndarjes duhet të votojnë së paku 2/3 e deputetëve ose 80 vota, e cila e përcakton edhe kuorumin./21Media